Desde el "Laboratorio de consumo" colaboramos con Picu Rabicu en la organización de las jornadas "Relacionando el comercio justo y la soberanía alimentaria desde lo local"
El sábado 24 de Noviembre en el local de la asociación en la calle Peña Santa de Enol nº 4 bajo , tendremos varias actividades.
17:30 Taller práctico sobre herramientas para la soberanía alimentaria.
Grupos de consumo, red de semillas, consumo consciente y responsable, tiendas de comercio justo...etc
19:30 Charla-debate: Bienes Comunales para la soberanía alimentaria.
Con Elena Vega Coordinadora de Escuelas Campesinas de Palencia.
La Soberanía Alimentaria ye'l derechu que tienen los pueblos a producir alimentos abondo, en cantidá y calidá, p’abastecer a la so población, y a definir les sos polítiques agraries. Esti derechu ta siendo gravemente atacáu polos intereses de les multinacionales de l’alimentación y poles polítiques de los gobiernos, que les favorecen. Reflexonar sobre estes polítiques, sobre los medios de producción y venta d'alimentos y sobre les propuestes pa superar la situación paeznos imprescindible.
Los mercaos llocales y les places fueron de siempre la manera d'abastecese d'alimentos de la población de pueblos y ciudaes. Magar que estos mercaos van desapaeciendo, afogaos pola presión de les grandes superficies, grupos activos d’artesanes y productores d'alimentos, y tamién de consumidores, tán esforciándose pa consiguir afitar grupos de consumu, mercaos sociales y otres iniciatives onde mercadexar directamente los sos productos. Estes iniciatives tán multiplicándose per tol mundu y les consideramos mui importantes na llucha pola Soberanía Alimentaria. Pero tamién hai otres ferramientes pa trabayar p’alcanzala sobre les que cavilar y aldericar.
TENEMOS DERECHU A COMER SANU, RESPETANDO'L MEDIU AMBIENTE Y ENSIN ESPLOTAR A NAIDE
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